Apteekkikosmetiikka sisältää monia erilaisia tuotteita

2 minuutit Julkaistu:


Apteekkikosmetiikka on yksinkertaisesti kosmetiikkaa, jota myydään apteekissa. Kosmetiikkaa on saatavilla monessa eri paikassa, tavarataloista erilaisiin verkkokauppoihin. Kaikki markkinoilla oleva kosmetiikka on kosmetiikkadirektiivin mukaista ja siten sen tulisi myös olla turvallista käyttää. Tervetuloa blogin pariin lukemaan lisää kosmetiikasta, mitä se on.

Mitä on kosmetiikka?

Kosmetiikaksi voidaan lukea kaikki aineet, joita käytetään ihon, hiusten, kynsien tai hampaiden puhdistamiseen, parantamiseen tai muuttamiseen. Kosmetiikkaan kuuluvat kauneusvalmisteet, joita ovat meikit, hajuvedet, ihovoiteet, kynsilakat ja hoito- ja puhdistustuotteet, kuten esimerkiksi saippua, shampoo, partavaahto, puhdistusmaito, kasvovesi tai deodorantti.

Tuotteiden ainesosista ja vaikutuksesta riippuen henkilökohtaiset hygieniatuotteet voidaan määritellä kosmeettiseksi tai lääkkeeksi. Kauneustuotteet tai hoitotuotteet ovat yleensä kosmeettisia tuotteita eli ne luetaan kosmetiikaksi, mutta ne voidaan myös luokitella lääkkeiksi, jos ne muuttavat tai väittävät muuttavansa kehon toimintoja tai ehkäisevät tai hoitavat sairauksia.

Jos olet epävarma, onko käyttämäsi tuote kosmeettinen tuote vai lääke, voit tarkastella lääketietokantaa tai lisensoitujen luonnonterveystuotteiden tietokantaa selvittääksesi, onko tuotteesi tällä hetkellä hyväksytty lääkkeeksi tai luonnonterveystuotteeksi. Jos tuotteet hankitaan apteekista, on niistä mahdollista aina kysyä neuvoa ja vinkkejä henkilökunnalta.

Mitä on apteekkikosmetiikka?

Apteekkikosmetiikkaa tuottavat monet eri yritykset ja sitä tuotetaan monessa eri maassa. Apteekista saa kosmetiikkaa eri tarpeisiin samoin kuin päivittäistavara kaupasta ja osa siitä on tuotettu lääketehdasstandardien mukaisesti. Lääketehdasstandardien mukaisesti tuotetut voiteet steriloidaan kuumentamalla voidemassa nopeasti ja jäähdyttämällä se pikaisesti, jonka jälkeen tuotteet pakataan steriileissä olosuhteissa. Tuotteet pakataan pakkauksiin, jotka eivät päästä valoa tai ilmaa lävitse, kuten eivät myöskään pakkauksissa käytettävät korkit. Näin valmistetuissa tuotteissa ei tarvitse käyttää säilöntäaineita, joka mahdollistaa tuotteiden raaka-aine määrien pysymisen pieninä ja niissä on keskimäärin 6 – 7 erilaista raaka-ainetta. Säilöntäaineiden puuttuminen ja raaka-aineiden vähyys pienentää tuotteen mahdollista allergisoivuutta, jolloin se soveltuu yleensä suuremmalle ryhmälle ihmisiä.

Apteekkituotteissa pyritään yleensä välttämään allergisoivien ainesosien käyttöä ja niissä käytetään hyvin tunnettuja ja tutkittuja ainesosia. Apteekissa myytävät tuotteet voivat olla hajustettuja tai kokonaan hajusteettomia ja apteekista saa kosmetiikkaa jokaiseen tarpeeseen, olipa kyseessä ihonhoito, aurinkovoiteet tai kauneudenhoito. Suurin osa tuotesarjoista, joita apteekissa myydään, on saatavilla ainoastaan apteekista. Lääkenetti on apteekki netissä, josta löydät apteekkikosmetiikan ja muut apteekkituotteet. 

• tag: • 320 sanat

minusta

Hyvinvointia ja terveyttä arkeen Mietityttääkö terveyteen liittyvät asiat ja miten voisi itse ylläpitää hyvinvointia paremmin? Tässä blogissa on tarkoitus käydä läpi miten jokainen voi pitää huolta terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Mennään aiheisiin kuten hyvä ravinto, ravinnelisät, liikunta, venyttely, rentoutuminen, lepo ja nukkuminen. Aiheita käydään läpi yleisellä tasolla sekä mennään ihan käytännön puoleen, jotta lukijat saavat ihan arkeen soveltuvia vinkkejä omaan tekemiseen. Kaikenlaisista ruokavinkeistä venyttelyohjeisiin, nukkumisvalmisteluista virkistävään liikkumiseen. Mielenkiinnosta tutustutaan myös eri aikakausien elintapasuosituksiin, sillä vielä 100 vuotta sitten suositukset olivat hyvin erilaiset ja jos mennään vielä enemmän ajassa taakse päin, voivat neuvot kuulostaa jopa hieman huvittavilta. Mutta niin saattaa meidän nykyisetkin suositukset 500 vuoden päästä. Toivottavasti viihdyt kirjoituksien parissa!

Haku